Πολλές φορές μικρά λάθη τα οποία είναι μπορεί να είναι επιχειρησιακής λειτουργίας ή ακόμα και τεχνικής φύσης μπορεί να κοστίσουν σε παραγγελίες, αυτό γιατί συνήθως μπερδεύουν ή μπορούν εκνευρίσουν του επισκέπτες. Μικρές αλλαγές ή βελτιώσεις σε ένα eshop μπορεί να έχουν μεγάλο αντίκτυπο στην αύξηση των μετατροπών (conversion rates) σε όλα τα επίπεδα. Ένα από τα συνηθισμένα προβλήματα είναι στην αποστολή των transactional email και γενικότερα στο email marketing.

Αυτόματα email ειδοποιήσεων

Αυτόματα email ή αλλιώς transactional email εννοούμε όλα αυτά που αποστέλλονται από μια εφαρμογή web ή ένα website προς τους χρήστες, μετά από συγκεκριμένες ενέργειες που πραγματοποιούνται σε πραγματικό χρόνο. Στη περίπτωση ενός online καταστήματος είναι π.χ. το email επιβεβαίωσης παραγγελίας, η αποστολή ενός εκπτωτικου κωδικού μετά από εγγραφή στο newsletter και άλλες ενέργειες που αφορούν τη προώθηση ιστοσελίδων με email.

Εάν αυτά τα email καταλήγουν στον φάκελο spam τότε είναι πρόβλημα γιατί πελάτης δεν ενημερώνεται για τις σχετικές ενέργειες που αφορούν την παραγγελία του. Οι λογοι που αυτές ειδοποιήσεις μαρκαρονται ως spam μπορεί να είναι πολλοί, αλλά ένας συνηθισμένος είναι το eshop φιλοξενείται σε server με πάρα πολλά άλλα site που κάνουν spam.

Ετσι ολόκληρη η διεύθυνση Ip address μπορεί να έχει μπει σε blacklist από email provider όπως το gmail κτλ. Για να ελέγξετε κάτι τέτοιο μπορείτε να βάλετε το domain ή το ip στο email checker αν υπάρχει πρόβλημα μία λύση είναι να χρησιμοποιήσετε ένα παροχέα transactional email services.

Έαν η IP address σας ή το όνομα domain δεν έχει γίνει blacklist, τότε ένα άλλος πιθανός λογός για τον οποίο τα emails σας πανέ στο spam folder τα DNS records. Έαν στέλνετε email τα δύο πιο σημαντικά DNS records είναι τα παρακάτω  Domain Keys Identified Mail (DKIM) και το Sender Policy Framework (SPF), εάν λείπουν αυτά υπάρχει μεγάλη πιθανότητα η σήμανση των email να είναι spam από email providers όπως είναι το gmail.

Τα transactional email εκτός απο τή χρήση ηλεκτρονικό κατάστημα αποτελει μέρος σε κατασκευή ιστοσελίδας  για τα newletter και παρόλο που μπορεί να λυθεί με παρούχους email marketing όπως το mailchimp και εκεί δεν γίνεται συνήθως σωστή ρύθμιση. Για να το δείτε και μόνος σας απλά ελέξτε στο email στο spam folder οπως email  καταλήγουν εκεί απο ιστοσελίδες ή eshop στα οποία έχετε ήδη εγγραφεί.

Τηλεφωνική επιβεβαίωση παραγγελίας

Ο χρόνος αποστολής τη παραγγελίας όταν τα προϊόντα σε άμεση διαθεσιμότητα θα πρέπει να στέλνονται την ίδια μέρα ή το αργότερο την επομένη. Είχα κάνει 3 παραγγελίες από τρία διαφορετικά eshop με τρόπο πληρωμής την αντικαταβολή, τα δύο την έστειλαν αμέσως, στο τρίτο με πήραν τηλέφωνο την επόμενη μέρα αλλά δεν απάντησα, διότι έτυχε να μην μπορώ εκείνη στιγμή. Την επόμενη μέρα πάλι είχα κάτι να κάνω δεν απαντάω αμέσω, αλλά παίρνω τηλέφωνο αργοτερα διαπιστώνω ότι απλά ήθελαν να κάνουν τηλεφωνική επιβεβαίωση.

Στο διαστηματα αυτό μεσολάβησε σαββατοκύριακο ενώ είχα παραλάβει τα δέματα απο τα άλλα δύο το Σαββατο, το αποτέλεσμα με το τρίτο ήταν να καθυστερήσει μία εβδομάδα. Σε αυτό το διάστημα οι συνθηκες, οι γνωμες αλλάζουν ή και μπορείς να βρεις το ίδιο προϊόν σε χαμηλότερη τιμή οπότε ακυρώνεις τη νεα την παραγγελία. Οπότε η συγκέντρωση και η αποστολή των προϊόντων πρέπει να γίνεται σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Ανακριβή μεταφορικά και προσφορές

Είναι πολλές φορές που κατά την παραλαβή της παραγγελίας η τιμή σε αντικαταβολής μπορεί να διαφέρει από αυτή που είδαμε στη σελίδα checkout. Για παράδειγμα μπορεί γίνει η παραγγελία σε μέρα που ίσχυαν δωρεάν μεταφορικά σε ηλεκτρονικό κατάστημα, αλλά κατά την παραλαβή με αντικαταβολή να τα έχουν τα έχουν χρεώσει.

"Ήξερες ότι ο No1 λόγος εγκατάλειψης του ηλεκτρονικού καλαθιού είναι τα μεταφορικά κόστη στη σελίδα checkout τα οποία μπορεί να είναι μεγαλύτερα από ότι περίμενε ο αγοραστής;"

έρευνα από το baynard institute

Το κόστος αποστολή συνήθως είναι μικρό π.χ 4 ή 7 ευρώ αλλά η έλλειψη ακρίβειας, ή μπορεί να προκαλέσει βλάβη στην αξιοπιστήμια του καταστήματος και όχι μόνο αυτό αλλά κάποιος να αρνηθεί την παραλαβή ή να μην ξαναπαραγγείλει και καθόλου από εκεί.

Η κατάσταση παραγγελίας

Πολλές φορές εσείς μπορείτε να κάνετε πολύ καλά τη δουλεια σας στο customer care αλλά να προκύπτουν προβλήματα από τους συνεργάτες σας. Για παράδειγμα η μεταφορική εταιρεία για την αποστολή δεμάτων μπορεί να δημιουργεί προβλήματα για παράδειγμα να μη παραδίδει γρήγορα τα δέματα ή και καθόλου, διότι μπορεί να περιμένει οι πελάτες να περάσουν από το κατάστηματα της για x λόγους. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αυξήσει τον αριθμό επιστροφών δηλαδή οι πελάτες να μην το παραλάβουν,  οπότε ένας μηχανισμός τύπου αποστολής sms για κατασταση παρραγελίας είναι αρκετά σημαντικός για το customer service ή και ενός απλού email.

Η υποδομή server και ιστοφιλοξενίας web hosting

Είναι πολλές φορές που εταιρίες φιλοξενίας ιστοσελίδων καταφεύγουν σε φτηνά τρικ όπως unlimited bandwidth , αλλά πολλές χρειάζετε ένα reality check με τις τιμές, γιατί σχεδόν πάντα απεικονίζουν τιμές ανάλογες με την υπηρεσία που κάποιος λαμβάνεις. Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε outage, κακό support οπότε στην πιο ακατάλληλη στιγμή μπορείς για πολλές ώρες να βγεις το website offline.

Αλλά σε όλους του τομείς υπάρχουν επιχειρήσεις προσφέρουν υψηλής αλλά και χαμηλή ποιότητα υπηρεσιών. Ρίχνωντας μια προσεκτική ματιά στα χαρακτηριστικά ενός web hosting και κάνοντας τις κατάλληλες ερωτήσεις μπορείτε να αποφύγετε τα δύσκολα.

Καλα σχεδιασμένο design

Όσον αφορά την εμφανιση σχεδιασης ένα καλά σχεδιασμένο σε θεματα εμφάνισης eshop με καλά στοιχεια αλληλεπιδρασης με το χρήστη μπορεί να κάνει τη διαφορά. Υπάρχουν πολλά δωρεάν theme σε όλες τις γνωστές πλατφόρμες για κατασκευή eshop, αλλά παίρνοντας ένα premium theme ακόμα και παραγγέλνοντας ένα επαγγελματικό web design theme με μοναδικό σχεδιασμό μπορεί να αυξάνει τα conversion rates αλλά και συνεισφέρει γενικότερα branding της επιχείρηση σας.