Πολλές φορές μικρά λάθη τα οποία είναι μπορεί να είναι επιχειρησιακής λειτουργίας ή ακόμα και τεχνικής φύσης μπορεί να κοστίσουν σε παραγγελίες, αυτό γιατί συνήθως μπερδεύουν ή μπορούν εκνευρίσουν του επισκέπτες. Μικρές αλλαγές ή βελτιώσεις σε ένα eshop μπορεί να έχουν μεγάλο αντίκτυπο στην αύξηση των μετατροπών (conversion rates) σε όλα τα επίπεδα. Ένα σύνηθες πρόβλημα είναι στα transactional emails.

Αυτόματα email ειδοποιήσεων

Αυτόματα email ή αλλιώς transactional email εννοούμε όλα αυτά που αποστέλλονται από μια εφαρμογή web ή ένα website προς τους χρήστες, μετά από συγκεκριμένες ενέργειες που πραγματοποιούνται σε πραγματικό χρόνο. Στη περίπτωση ενός online καταστήματος είναι π.χ. το email επιβεβαίωσης παραγγελίας, η αποστολή ενός εκπτωτικου κωδικού μετά από εγγραφή στο newsletter και άλλα.

Εάν αυτά τα email καταλήγουν στον φάκελο spam τότε είναι πρόβλημα γιατί πελάτης δεν ενημερώνεται για τις σχετικές ενέργειες που αφορούν την παραγγελία του. Οι λογοι που αυτές ειδοποιήσεις μαρκαρονται ως spam μπορεί να είναι πολλοί, αλλά ένας συνηθισμένος είναι το eshop φιλοξενείται σε server με πάρα πολλά άλλα site που κάνουν spam.

Ετσι ολόκληρη η διεύθυνση Ip address μπορεί να έχει μπει σε blacklist από email provider όπως το gmail κτλ. Για να ελέγξετε κάτι τέτοιο μπορείτε να βάλετε το domain ή το ip στο email checker αν υπάρχει πρόβλημα μία λύση είναι να χρησιμοποιήσετε ένα παροχέα transactional email services.

Τηλεφωνική επιβεβαίωση παραγγελίας

Ο χρόνος αποστολής τη παραγγελίας όταν τα προϊόντα σε άμεση διαθεσιμότητα θα πρέπει να στέλνονται την ίδια μέρα ή το αργότερο την επομένη. Είχα κάνει 3 παραγγελίες από τρία διαφορετικά eshop με τρόπο πληρωμής την αντικαταβολή, τα δύο την έστειλαν αμέσως, στο τρίτο με πήραν τηλέφωνο την επόμενη μέρα αλλά δεν απάντησα, ;έτυχε να μην μπορώ εκείνη στιγμή. Την επόμενη μέρα πάλι είχα κάτι να κάνω δεν απαντάω αμέσω, αλλά παίρνω τηλέφωνο αργοτερα διαπιστώνω ότι απλά ήθελαν να κάνουν τηλεφωνική επιβεβαίωση.

Στο διαστηματα αυτό μεσολάβησε σαββατοκύριακο ενώ είχα παραλάβει τα δέματα απο τα άλλα δύο το Σαββατο, το αποτέλεσμα με το τρίτο ήταν να καθυστερήσει μία εβδομάδα. Σε αυτό το διάστημα οι συνθηκες, οι γνωμες αλλάζουν ή και μπορείς να βρεις το ίδιο προϊόν σε χαμηλότερη τιμή οπότε ακυρώνεις τη νεα την παραγγελία. Οπότε η συγκέντρωση και η αποστολή των προϊόντων πρέπει να γίνεται σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Ανακριβή μεταφορικά και προσφορές

Είναι πολλές φορές που κατά την παραλαβή της παραγγελίας η τιμή σε αντικαταβολής μπορεί να διαφέρει από αυτή που είδαμε στη σελίδα checkout του eshop. Για παράδειγμα μπορεί γίνει η παραγγελία σε μέρα που ίσχυαν δωρεάν μεταφορικά σε ηλεκτρονικό κατάστημα, αλλά κατά την παραλαβή με αντικαταβολή να τα έχουν τα έχουν χρεώσει.

Το κόστος αποστολή συνήθως είναι μικρό π.χ 4 ή 7 ευρώ αλλά η έλλειψη ακρίβειας, ή μπορεί να προκαλέσει βλάβη στην αξιοπιστήμια του καταστήματος και όχι μόνο αυτό αλλά κάποιος να αρνηθεί την παραλαβή ή να μην ξαναπαραγγείλει και καθόλου από εκεί.

Καλα σχεδιασμένο design

Όσον αφορά την εμφανιση σχεδιασης ένα καλά σχεδιασμένο σε θεματα εμφάνισης eshop με καλά στοιχεια αλληλεπιδρασης με το χρήστη μπορεί να κάνει τη διαφορά. Υπάρχουν πολλά δωρεάν theme σε όλες τις γνωστές πλατφόρμες για κατασκευή eshop, αλλά παίρνοντας ένα premium theme ακόμα και παραγγέλνοντας ένα επαγγελματικό web design theme με μοναδικό σχεδιασμό μπορεί να αυξάνει τα conversion rates αλλά και συνεισφέρει γενικότερα branding της επιχείρηση σας.