Αποτελέσματα
Τελος Ταξινόμησης 0

Τέλος Ταξινόμησης επιβατικών αυτοκινήτων ιδιωτικής χρήσης

η φορολόγιση για τέλος ταξινόμηση ακολουθεί προοδευτική κλίματα φορολόγησης όπως ο φόρος μισθωτών υπηρεσιών. Επιπλέον to επίπεδο των επηρεάζετε από το επίπεδο ρύπων CO2 καθώς και τη παλαιότητα πρώτης κυκλοφορίας του αυτοκινήτου.

Euro 6 - πρώτη κυκλοφορία > 2018
Φορολογητέα αξία Συντελεστής
0-14000€ 4%
14001€ - 17000€ 26%
17001€ - 20000€ 53%
20001€ - 25000€ 62%
25001€ - 30000€ 71%
30001€ 30%

Όσες επιχειρήσεις ασχολουνται με την πώληση μεταχειρισμένων τηρούν ένα επιπρόσθετο βιβλίο ονομάζεται "Ειδικό βιβλίο μεταχειρισμένων" ή "Ειδικό βιβλίο μεταπωλητών" το οποίο είναι αθεώρητο.

Η πώληση ή αγορά σε ιδιώτες ή εισαγωγή από την από επιχειρησεις μεταχειρισμένων ανάλογα με την περίπτωση και υπο συγκριμένες προϋποθέσεις οι πράξεις εντασσονται στο κανονικό καθεστως φπά ή καθεστώς περιθωρίου κέρδους του άρθρου 45.

Το τέλος ταξινόμησης επιβαρήνει το κόστος κτήσης ενός παγίου όπου στο σύνολο αυτή διενεργείτε η απόσβεση

Εισαγωγη οχήματος

Για εισαγωγή οχήματος από Ε.Ε. μέχρι τις 15η του επόμενου μηνα απο το μήνα αύξησης το αρμόδιο πρόσωπο τα απαραίτητα δικαιολογητικά με την ειδική δήλωση διασάφησης εισαγωγής

Τα μεταχειρισμένα οχήματα από Ε.Ε. δηλαδη αυτά που έχουν εναρξη πρώτης κυκλοφορίας μεγαλύτερη από 6 μήνες ή έχουν διανύσει περισσότερα από 5.000 χιλιόμετρα επιβαρύνονται με τέλος ταξινόμησης, αν είναι καινουργιο επιπλέον και το, αν η εισαγωγη είναι από τρίτη χώρα τότε εκτός από το φ.π.α, τό τέλος, υπάρχει και εισαγωγικός δασμός


Αποποίηση ευθύνης Αυτος ο calculator σχεδιάστηκε ως εργαλείο πληροφόρησης, οταν το χρησιμοποιείτε μόνοι σας δεν αποτελεί συμβουλή. Σας συνιστούμε να ζητήσετε τη συμβουλή ενός επαγγελματία λογιστή. Η Ιστοσελίδα vontikakis.com δεν φέρει καμία ευθύνη για συνέπειες από τυχόν αποφάσεις ή ενέργειες που λαμβάνονται σε εξάρτηση ή ως αποτέλεσμα των πληροφοριών που παρέχονται από αυτό εργαλείο. Η ιστοσελίδα vontikakis.com δεν φέρει ευθύνη για τυχόν ανθρώπινα ή μηχανικά λάθη ή παραλείψεις.