Δήλωση Ε9 Ακίνητα Online 2024

Online λογιστικές υπηρεσίες για τη φορολογία εισοδήματος στην Ελλάδα και σε κατοίκους του εξωτερικού

Η διαδικασία είναι απλή το μόνο που θα κάνετε είναι η συμπλήρωση απλών ερωτήσεων, η τελική τιμή έξαρτάται από τον αριθμό ακινήτων προς αλλαγή.

Το εύρος τιμών για τις online υπηρεσίες οικονομικότερο και επιπλέον μπορείτε να βρείτε και κάποιο εκπτωτικό κουπόνι, να το τοποθετήσετε πριν την πληρωμή, για απορίες στο Viber

Αρχίστε τη διαδικασία ή επικοινωνήστε στο 6977460137 ή 2810254605, για να κάνετε οικονομικά και εύκολα τη δήλωση στοιχείων ακινήτων Ε9, εδώ μπορείτε να επαληθεύσετε την λογιστική μου άδεια Βοντικακης Βασίλης.

Βήμα 1ο

ΟΝΟΜΑ*
ΚΙΝΗΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ*
ΕΠΩΝΥΜΟ*

Διαθέτω κωδικούς Taxis

Επιλέξτε ποιες από τις παρακάτω ενέργειες θα γίνουν στα στοιχεία ακινήτων:Μεταβολή σε πολλά ακίνητα:

Αριθμός ακινήτων προς αλλαγή:

Παρακαλώ συμπληρώστε ότι άλλο θεωρείτε απαραίτητο και αν γνωρίζετε τους κωδικούς taxisnet

0 € με φπα

Συχνές ερωτήσεις

Ποια είναι η προθεσμία για τη δήλωση στοιχείων ακινήτων Ε9;

Για τη μεταβολή της ακίνητης περιουσίας, οι μεταβολές για το έτος 2023 έχουν προθεσμία την 31 Μαρτίου 2024. Εξαίρεση αποτελεί είναι ξ περίπτωση της αποποίησης κληρονομιάς όπου το χρονικό όριο είναι η τελευταία εργάσιμη ημέρα από την λήξη προσθεσμίας αποποίησης της κληρονομιάς.

Το όριο είναι 4 μήνες από τη δημοσίευση διαθήκης για εκ διαθήκης κληρονόμους ή εξ διαθέτου κληρονόμους από την ημερομηνία θανάτου του κληρονομούμενου, εκτός αν ο κληρονόμος είναι κάτοικος εξωτερικού οπότε το διάστημα επεκτέίνεται σε 12 μήνες.

Ποια η σχέση του Ε9 με το ΕΝΦΙΑ;

Εάν υπάρχουν λάθη ή παραλήψεις στη δήλωση Ε9, αυτά επηρεάζουν το αποτέλεσμα του ΕΝΦΙΑ και διορθώνοντας τα λάθη και τις παραλήψεις μπορεί να μειωθεί ο φόρος ιδιοκτησίας ακινήτων.

Ένα παράδειγμα είναι τα ημιτελή κτίσματα όπου είναι βρίσκονται μέχρι το στάδιο της αποπεράτωσης που θεωρείται η τοποθέτηση των δαπέδων, επιπλέον ημιτελές αναγράφεται και κτίσμα που έχει μερική έλλειψη στέγης ή πρόβλημα που το καθιστά μη λειτουργικό.

Που μπορεί να προκύψουν συνηθισμένα λάθη στη δήλωση;

Συνηθισμένες περιπτώσεις ειναι τα ημιτελή κτίσματα, στα στοιχεία των οικοπέδων, στο είδος των εμπράγματων δικαιωμάτων (επικαρπία, ψιλή και πλήρης κυριότητα), στα ποσοστά συνιδιοκτήσιας, στον αριθμό ορόφου και στοιχεία πρόσοψης καθώς και στον αριθμότ των τετραγωνικών μέτρων.

Ένα συνηθησμένο λάθος είναι η επαγγελματική στέγη όπου αν μια κατοικά βρίσκεται σε όροφο και χρησιμοποιείται από επαγγελματία ως γραφείο, τότε αναγράφεται ως κατοικία ε9. Αν έναι ισόγεια κατοικία και χρησιμοποιείται από επαγγελματία τότε αναγράφεται ως επαγγελματική στέγη.

Η αποστολή των δεδομένων γίνεται
μέσω ασφαλούς σύνδεσης SSL

τ. 2810254605
κ. 6977460137