Εάν ξεκινάτε για πρώτη φορα επιχειρηματική δραστηριότητα στο διαδίκτυο, μια καλή ιδέα να έχετε ένα domain που είναι σχετικό με τα προϊόντα που πουλάτε ή αλλιώς επιλέξτε το όνομα της επιχείρησής σας, καλά χαρακτηριστικά για ένα domain είναι να είναι σύντομο και προφέρεται ευκολα. Σε περίπτωση που διαθέτετε ήδη φυσικό κατάστημα , θα πρέπει να εισάγετε τα προϊόντα στο ηλεκτρονικό κατάστημα είτε χειροκίνητα ή και χρησιμοποιώντας σύνδεση συστήματα ERP ή απευθείας από τους προμηθευτές σας σε περίπτωση dropshipping. Στην περίπτωση αυτόματης εισαγωγής των προϊόντων οι περιγραφές τους που βρίσκονται μέσα στα erp συνήθως δεν αναλυτικές καλής ποιότητας οπότε σε πρώτη φάση θα πρέπει να τις βελτιώσετε μέσα από το eshop..

Ατομικές Σελίδες Προϊόντων

Κάθε προϊόν έχει την ατομική του σελίδα όπου αυτή περιγραφονται όλα χαρακτηριστικά, σε πρώτη φάση ελέγξετε κάθε ένα από τα προΪόντα ώστε να βεβαιωθείτε ότι διαθέτουν μια καλή περιγραφή.Οταν γραφετε περιγραφές πρέπει να έχετε υπόψη ποιος είναι ο ιδανικός πελάτης του προΪοντος γιατί μια καλή περιγραφή μπορεί να επηρεάσει σημαντικά τα conversion rate και την επισκεψιμότητα που προέρχεται από μηχανές αναζήτησης δηλαδή το seo.

Τα προϊόντα πρέπει να έχουν μεγάλες και καθαρές φωτογραφίας για να είναι αισθητικά ελκυστικά στον πελάτη. Αυτο μπορείτε να το πετύχετε αναθέτοντας τη δουλεια σε επαγγελματίες φωτογραφους ή με ένα καλό smartphone μπορείτε να τραβήξετε μονοι σας ικανοποιητικές φωτογραφίες, υπάρχουν πολλοί οδηγοί και μαθήματα στο internet για το πως θα τραβάτε υψηλής ποιότητας φωτογραφιες. Ένα δωρεάν λογισμικό για επεξεργασία φωτογραφίας είναι το gimp με πολλά tutorials στο internet εάν διαθέτετε χρόνο.

Βασικές Σελίδες Πληροφοριών

Βασικές σελίδες του καταστήματος είναι η σελίδα αποστολών που περιγράφονται και αναλύονται τα κόστη αποστολής των δεμάτων, καθώς και ποιες είναι συνεργαζόμενες εταιρείες μεταφορών. Αυτο μπορεί να επηρεάσει την αγοραστική συμπεριφορά γιατί δεν έχουν όλες οι μεταφορικές την ίδια ποιότητα υπηρεσιών. Για παράδειγμα ένα δεν βρισκεστε κάποιος να στη διεύθυνση αποστολής να κάνει την παραλαβή την ώρα που ερχεται ο courier μπορεί να αναγκαστείτε να πάτε στο τοπικό κατάστημα της μεταφορικής γιατί μπορεί να μη θέλουν κάνουν δεύτερη διανομή.

Άλλη βασική σελίδα είναι οι μεθοδοι πληρωμής, πολλοί προτιμούν να πληρώσουν με πιστωτικές κάρτες άμεσα, άλλοι προτιμούν με αντικαταβολή όπου υπ;aρχουν extra κόστη αντικαταβολής. Η σελίδα πολιτική επιστροφής των προΪόντων που περιγράφει ποια είναι η διαδικασία και το χρονικό περιθώριο για επιστροφή.

Ρυθμίσεις παρόχου πληρωμών

Οι μέθοδος πληρωμής με πιστωτική κάρτα είναι πολύ σημαντική για ένα eshop γιατί είναι μεγάλο ποσοστο των πελατων που προτιμουν να πληρώνουν με αυτό τον τρόπο. Οπότε πρέπει 100% είστε σίγουρος ότι η συνδεση με παροχο πληρωμων λειτουργεί κανονικά, επαληθεύοντας όλα τα api keys είναι σωστά και η κατάσταση δοκιμής είναι απενεργοποιημένη. Πραγματοποιεί το λιγοτερο μια συναλλαγή με πραγματικά χρήματα πριν ξεκινήσετε.

Εγκατάσταση εργαλείου ανάλυσης GA

Google analytics είναι διαδεμένο εργαλείο για τη μετρηση της επισκεψιμότητας, με αυτό μπορείτε να έχετε καλύτερη ιδέα για το ποια κανάλια και μέθοδοι marketing λειτουργούν καλύτερα, από που προέρχεται η ποιοτική κίνηση δηλάδή απο έρχονται οι επισκέπτες με τα μεγαλύτερα ποσοστά μετατροπών ή αξίας παραγγελιών. Σο GA μπορείτε να ενεργοποιήσετε εύκολα ecommerce tracking για τη μέτρηση της δραστηριότητας του ηλεκτρονικού εμπορίου, έτσι θα συμπεριλαμβάνονται αναφορές δεδομένα όπως συνολικά έσοδα, μέση αξία ανά παραγγελία, αριθμός μοναδικών αγορών, οι ποσότητες, η μέση ποσότητα ανά παραγγίες κ.α.

Σε τελική φάση χρειάζεστε μια στρατηγική marketing και να τεστάρετε τη λειτουργεί καλύτερα pay per click διαφήμιση στη google, στο facebook, affiliate marketing, οι μηχανές σύγκρισης τιμών,το χτίσιμο μια λίστα email πελατών.